Werkbaarheidsfonds
Alcohol- en drugbeleid binnen de dienstenchequesector
Voor dienstenchequeondernemingen
Datum: vrijdag 7 december 2018
Uur: 13:00 - 16:00
Locatie: VDAB, Noordervest 23, 2990 Peer

Gebeurt het weleens in uw organisatie dat een werknemer te diep in het glas heeft gekeken en hierdoor niet goed functioneert? Of heeft u vermoedens dat er sprake is van een verslaving?

Probleemgebruik van alcohol of andere middelen heeft niet enkel gevolgen voor de medewerker zelf, maar ook voor uw bedrijf. Het kan onder andere leiden tot een negatieve werksfeer en verminderde productiviteit. Hoe gaat u daarmee om in een werkcontext? Als u vroegtijdig ingrijpt, kan u meestal erger voorkomen. Een goed beleid is dus een win-winsituatie voor iedereen.

Tijdens de infosessie georganiseerd door Vorm DC & de VDAB op vrijdag 7 december geven experten - van dokter tot teamverantwoordelijke - u handvaten om deze problematiek te herkennen en aan te pakken.

Daarnaast is het ook een uitgelezen kans om te netwerken en te leren hoe andere bedrijven en organisaties omgaan met dit thema.

Na deze voormiddag heeft u de juiste tools in handen om werk te maken van een efficiënt beleid rond alcohol en andere drugs. Dankzij deze tips en tricks staat u sterker om signalen te herkennen en deze problematiek in uw organisatie adequaat aan te pakken. Zorg dus dat u deze gratis infovoormiddag niet mist!

  • Programma?

13u

Onthaal 

13u15

Sprekers

Dr. Vloemans, Huisartsen Remedici
Patrick Nysmans, Verslavingskoepel
Koen Robijns, Legal Consultant - Group S

15u30-16u

Netwerkmoment

  • Praktisch?

- Wanneer: Vrijdag 7 december 2018 van 13 tot 16 uur. 

- Waar: VDAB, Noordervest 23, 2990 Peer 

  • Hoe deelnemen?

Schrijf u in via dit formulier om uw aanwezigheid te bevestigen. Deelnemen is gratis. Schrijf u op tijd in want de plaatsen zijn beperkt. 

  • Meer info?

- Chris Duchâteau, VDAB Provinciaal Accountmanager voor de sectoren Zorg en Onderwijs, Schoonmaak en Dienstencheques 

Email Chris Duchateau

- Joris Liefsoens, Sectorconsulent Limburg - Vlaams Brabant (Oost)Sectoraal Vormingsfonds Dienstencheques - VORM DC

Email Joris Liefsoens

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Bericht